Otoyolumuzda ücretler kullanılan mesafeye göre hesaplanıyor. Nakit ödeme yapacakların otoyol girişinde bilet almasını ve HGS kullanıcılarının etiketlerinde problem olması durumunda bu kişilerin de biletle geçişini sağlamak amacıyla girişlerimizde bariyerler mevcut. Çıkışlarda ise özellikle nakit gişelerinde kontrollü geçişi sağlamak, HGS gişelerinde ise etikette problem olması yada bağlı hesaplarında yeterli bakiye olmaması halinde yolcularımızın kaçak geçiş durumuna düşerek mağdur olmalarını engellemek için bariyerler bulunuyor.
Elbette, otoyolumuzun gişeli bölgelerinde, kullandığınız mesafeye göre ücretinizi Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak çıkış gişesinde ödeyebilirsiniz. Serbest geçiş bölgelerini kullandığınız takdirde, www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr web sitemizden kredi kartı ve banka kartı ile ya da anlaşmalı olduğumuz Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri ile şirketimiz mobil uygulamalarından geçiş ücretinizi ödeyebilirsiniz.
Gişe alanlarında hız sınırı 20 km/saattir. Önünüzdeki aracın herhangi bir nedenle durması ihtimaline karşı takip mesafenizi korumalı ve gerekiyorsa hızınızı azaltmalısınız.
www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr web sitesinde ana sayfada yer alan Ücret Hesaplama bölümüne tıklayarak ödemeniz gereken güncel ücreti hesaplatabilirsiniz.
Böyle bir durumda aracınıza ait bir İhlalli Geçiş Bildirimi düzenlenecektir. İhlalli Geçiş yapılması halinde, geçiş ücretine ek olarak 4 katı ceza ile karşı karşıya kalmamak için 15 gün içinde web sitemizde bulunan İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme Sisteminden ödemenizi yapmayı unutmayınız.
Konu ile ilgili “0850 502 7100” numaralı Çağrı Merkezimizden detaylı bilgi alabilirsiniz
Ödemenin 15 gün içinde yapılmaması halinde 6001 sayılı Kanun gereğince geçiş ücretinin 1 katı, ödemenin 45 gün içerisinde yapılmaması halinde ise geçiş ücretinin 4 katı tutarında para cezası uygulanmaktadır
Çıkış gişelerinde ve serbest geçiş bölgelerinde etiket tipinize göre HGS şeritlerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Çıkış gişelerine geldiğinizde HGS hesabınızda yeterli bakiyeniz olup olmadığı sorgulanacak ve ilgili bankadan ödeme provizyonu alınarak geçiş yapmanıza izin verilecektir. Gişelerde geçiş anında hızınızı 20 km/saatin altına düşürünüz ve önünüzdeki araçla takip mesafenizi koruyunuz. Herhangi bir nedenle geçiş anında provizyon alınamaması (yetersiz bakiye, haberleşmenin aksaması vb. nedenlerle) durumunda çıkış şeridinde bekleyiniz, gişe personeli ödemenizi Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak gişede ödeme yapmanız için size yardımcı olacaktır. Serbest geçiş bölgesinde ise HGS’nizden herhangi bir nedenle ücret tahsil edilemediyse, internet üzerinden borç durumunuzu sorgulayabilir, eğer borcunuz gözüküyor ise, www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr web sitemizden kredi kartı ile ya da anlaşmalı olduğumuz Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri ile şirketimiz mobil uygulamalarından geçiş ücretinizi ödeyebilirsiniz.
Giriş gişelerinin hepsinde bilet verme makinesi bulunmaktadır. Bu durumda bilet makinesi üzerinde bulunan butona basıp bilet alarak otoyola giriş yapabilirsiniz. Bu bilet üzerinde aracınızın plakası, giriş yapılan gişe kodu, tarih ve saat gibi bilgiler bulunacaktır. Çıkışta mutlaka Nakit gişelerine gitmeniz ve ödemenizi Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak yapmanız gerekmektedir. Sorunun devam etmesi halinde HGS etiketinizi değiştirmeniz gerekmektedir.
HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkışta Nakit gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
Otoyol güzergahında seyahat ederken kaza, yaralanma, yangın ve benzeri ACİL durumlarla karşılaşılması halinde yardım talep etmek için 7/24 çalışan 161 no’lu Otoyol Acil Yardım hattını ücretsiz arayabilirsiniz. 112 Acil Yardım, 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarını da ücretsiz olarak arayabilirsiniz.
19.08.2016 tarihli 2016/5-1 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararına göre; kimyasal madde taşıyan araçlar ile 2, 3, 4 ve 5’inci sınıf araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmaları zorunludur.